Telecí játra na jehle - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí játra na jehle
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 8118 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Játra telecí |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Slanina vepřová |
100 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 536,8mg |
Draslík | 592,0mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 59g |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,1mg |
Vitamín C | 1,1mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Játra telecí, Olej stolní, Slanina vepřová, Strouhanka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí játra na jehle postup přípravy receptu:
1 | Omytá telecí játra nakrájíme na menší kostky a stejně nakrájíme i slaninu. |
2 | Na jehlu napichujeme střídavě játra potřená olejem a slaninu posypanou strouhankou. Opepříme a pečeme na rožni po obou stranách. Osolíme až před podáváním. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou smažené brambory a rajčatový salát.