Maková omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Maková omáčka
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 812 |
Kategorie: | Sladké omáčky |
Ingredience
1 špetka | Citronová kůra |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 ks | Hřebíček |
200 g | Mák mletý |
1 l | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Perník |
1 špetka | Skořice mletá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 50,0mg |
Draslík | 723,4mg |
Vláknina | 40g |
Vitamín A | 1,9mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,1mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Hřebíček, Skořice mletá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mák mletý, Mléko polotučné, Perník mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Maková omáčka postup přípravy receptu:
1 | Umeleme najemno mák a dáme vařit do mléka. |
2 | Přidáme dle chuti cukr případně med, 2 lžíce nastrouhaného perníku, špetku skořice, hřebíček a citronovou kůru. |
3 | Makovou omáčku podáváme horkou ke vdolkům nebo místo krému k buchtičkám. Rovněž je výborná na přelití švestkových či kynutých knedlíků. |