Jednoduchý recept

Maková omáčka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 812

Ingredience

1 špetka Citronová kůra
1 polévková lžíce Cukr krupice
1 ks Hřebíček
1 l Mléko polotučné
200 g Mák mletý
2 polévková lžíce Perník
1 špetka Skořice mletá

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 851 kcal
Kilojoule 3 561kJ
19% Sacharidy 68 g
71% Tuky 53 g
1% Sodík 27 mg
62% Bílkoviny 35 g

Maková omáčka postup přípravy receptu:

1

Umeleme najemno mák a dáme vařit do mléka.

2

Přidáme dle chuti cukr případně med, 2 lžíce nastrouhaného perníku, špetku skořice, hřebíček a citronovou kůru.

3

Makovou omáčku podáváme horkou ke vdolkům nebo místo krému k buchtičkám. Rovněž je výborná na přelití švestkových či kynutých knedlíků.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept