Husí krk nadívaný - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 0 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Husí krk nadívaný
Celkový čas: | 0 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 8124 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 ks | Husí krk |
150 g | Husí sádlo |
1 ks | Husí žaludky |
300 g | Játra husí |
1 špetka | Pepř bílý |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
250 g | Vepřové maso tučné |
100 g | Žampiony čerstvé |
1 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 2g |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,1mg |
Vitamín E | 5,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 100,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Husí sádlo, Játra husí, Pepř bílý, Sůl, Vejce slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Husí krk, Vepřové maso tučné, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Husí žaludky nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Husí krk nadívaný postup přípravy receptu:
1 | Připravíme nádivku - žaludek, maso, játra, cibuli a namočenou a vymačkanou housku umeleme na masovém mlýnku. |
2 | Přidáme vejce, sůl a pepř. Husí krk sešijeme na širokém konci, druhým koncem naplníme nádivkou a též sešijeme. |
3 | Vložíme do pekáče s rozehřátým sádlem. |
4 | Povrch potřeme sádlem a za občasného podlévání pečeme hodinu v předehřáté troubě na 200 stupňů. |
5 | Krájíme na plátky a podáváme teplé nebo zastudena. |
6 | Podáváme s rýží nebo s brambory a nastudeno s bramborovým salátem. |