Krocan pečený - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 0 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krocan pečený
Krocan pečený
Celkový čas: | 0 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 8127 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 3g |
Draslík | 13g |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 19,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 16,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 66,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Krocan, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Martell cognac mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krocan pečený postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme krocana, zevnitř i zvenčí osolíme. |
2 | Na nudličky nakrájíme slaninu a třetinou protkneme prsíčka. Zbylou slaninu dáme do pekáče, zalijeme 300ml vody a krocana prsíčkama dolů dáme na pekáč. |
3 | Pečeme v předehřáté troubě na 220 stupňů za stálého podlévání a polévání vypečenou šťávou 180 minut. |
4 | Po polovině pečení krocana obrátíme. |
5 | Před dopečení zalijeme koňakem a na chvíli dáme ještě do trouby. Naporcujeme a podáváme. |
6 | Šťávu rozředíme malým množstvím vody a podáváme zvlášť. |
7 | Jako přílohu podáváme červené zelí dušené na víně, houskové nebo bramborové knedlíky nebo bramborovou kaši a čerstvý salát. |