Jednoduchý recept

Krocan pečený

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 0 minut
Doba přípravy: 0 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 8127

Ingredience

1 ks Krocan
5 ml Martell cognac
350 g Slanina vepřová
1 špetka Sůl
300 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

447% Kalorie 8,815 kcal
Kilojoule 36 883kJ
1% Sacharidy 2 g
691% Tuky 519 g
304% Sodík 6 g
1706% Bílkoviny 960 g

Krocan pečený postup přípravy receptu:

1

Omyjeme krocana, zevnitř i zvenčí osolíme.

2

Na nudličky nakrájíme slaninu a třetinou protkneme prsíčka. Zbylou slaninu dáme do pekáče, zalijeme 300ml vody a krocana prsíčkama dolů dáme na pekáč.

3

Pečeme v předehřáté troubě na 220 stupňů za stálého podlévání a polévání vypečenou šťávou 180 minut.

4

Po polovině pečení krocana obrátíme.

5

Před dopečení zalijeme koňakem a na chvíli dáme ještě do trouby. Naporcujeme a podáváme.

6

Šťávu rozředíme malým množstvím vody a podáváme zvlášť.

7

Jako přílohu podáváme červené zelí dušené na víně, houskové nebo bramborové knedlíky nebo bramborovou kaši a čerstvý salát.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept