Jednoduchý recept

Bramborová polévka s hlívou ústřičnou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 8132
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

4 ks Brambory
3 stroužek Česnek
1 ks Cibule
200 g Hlíva ústřičná
1 špetka Kmín celý
1 špetka Majoránka
50 g Máslo čerstvé
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
200 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 224 kcal
Kilojoule 936kJ
7% Sacharidy 26 g
15% Tuky 11 g
11% Sodík 214 mg
10% Bílkoviny 6 g

Bramborová polévka s hlívou ústřičnou postup přípravy receptu:

1

Máslo rozpustíme ve větším hrnci a orestujeme na něm cca 5min najemno nakrájenou cibuli, nasekaný česnek a hlívu nakrájenou na proužky. Zaprášíme moukou a osmažíme ji dozlatova.

2

Zalijeme studenou vodou, přidáme oloupané a na kostičky nakrájené brambory a kořenovou zeleninu. Ochutíme solí, pepřem, kmínem a muškátovým oříškem. Cca 10min povaříme a přidáme rozemnutou majoránku.

3

Poté vaříme, dokud zelenina není měkká, na závěr vmícháme nasekanou petrželku.

Poznámka

Polévku podáváme s čerstvým pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept