Bramborová polévka s hlívou ústřičnou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborová polévka s hlívou ústřičnou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 8132 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
4 ks | Brambory |
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
200 g | Hlíva ústřičná |
1 špetka | Kmín celý |
1 špetka | Majoránka |
50 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
200 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 15,0mg |
Draslík | 392,6mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 3,6mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Kmín celý, Majoránka, Muškátový oříšek, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hlíva ústřičná, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborová polévka s hlívou ústřičnou postup přípravy receptu:
1 | Máslo rozpustíme ve větším hrnci a orestujeme na něm cca 5min najemno nakrájenou cibuli, nasekaný česnek a hlívu nakrájenou na proužky. Zaprášíme moukou a osmažíme ji dozlatova. |
2 | Zalijeme studenou vodou, přidáme oloupané a na kostičky nakrájené brambory a kořenovou zeleninu. Ochutíme solí, pepřem, kmínem a muškátovým oříškem. Cca 10min povaříme a přidáme rozemnutou majoránku. |
3 | Poté vaříme, dokud zelenina není měkká, na závěr vmícháme nasekanou petrželku. |
Poznámka
Polévku podáváme s čerstvým pečivem.