Jednoduchý recept

Drůbeží pudink s mozečkem a husími játry

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 0 minut
Doba přípravy: 0 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (30%)
ID receptu: 8134
Kategorie: Maso

Ingredience

100 g Chřest bílý
1 ks Citronová kůra
100 g Hrášek
200 g Játra husí
100 g Květák
50 g Máslo čerstvé
250 ml Mléko polotučné
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Slepice
1 špetka Sůl
1 polévková lžíce Sýr Parmezán
6 ks Vejce slepičí
100 g Vepřový mozek
100 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

250% Kalorie 4,923 kcal
Kilojoule 20 599kJ
26% Sacharidy 93 g
310% Tuky 233 g
135% Sodík 3 g
1042% Bílkoviny 586 g

Drůbeží pudink s mozečkem a husími játry postup přípravy receptu:

1

Doměkka uvaříme slepici ve slané vodě a necháme vychladnout. Vyndáme, stáhneme kůži, maso vykostíme a nakrájíme na kostičky. Připravíme světlou jíšku z másla a mouky.

2

Rozředíme mlékem, povaříme a necháme vychladnout.

3

Přidáme žloutky.

4

Mozeček očistíme, odstraníme blanku, naškrabeme husí játra a smícháme s jíškou, s masem a připravenou zeleninou.

5

Ušleháme tuhý sníh z bílků. Zamícháme zlehka parmezán, sůl a vmícháme do směsi.

6

Vymažeme pudinkovou formu, vysypeme strouhankou a dva prsty pod okraj ji naplníme masovou směsí.

7

Uzavřeme formu a ve vodní lázni hodinu vaříme.

8

Vyklopíme na předehřátou mísu a podáváme teplé.

Poznámka

zeleninu předem uvaříme - květák, chřest

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept