Rýžový nákyp s droby a drůbežími játry - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 0 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýžový nákyp s droby a drůbežími játry
Celkový čas: | 0 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 8137 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
200 g | Játra kuřecí |
500 g | Kuřecí drůbky |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
350 g | Rýže loupaná |
3 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 307g |
---|---|
Cholesterol | 3g |
Draslík | 2g |
Vláknina | 23g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 4,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 124,2mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 119,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Játra kuřecí, Kuřecí drůbky, Rýže loupaná, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rýžový nákyp s droby a drůbežími játry postup přípravy receptu:
1 | Opereme a necháme okapat rýži. |
2 | Dáme do hrnce, osolíme a zalijeme množstvím vody, aby byla potopená. |
3 | Podusíme, aby byla měkká, ale ne sypká. |
4 | V 750ml vody uvaříme droby a vnitřnosti a necháme trochu vychladnout. |
5 | Droby vykostíme a s vnitřnostmi umeleme na masovém mlýnku. |
6 | Zpěníme nakrájenou cibuli na rozehřátém tuku, přidáme mleté droby, sůl, pepř a krátce prohřejeme. |
7 | Přidáme vejce a necháme zhoustnout za stálého míchání. |
8 | Odstavíme a vmícháme smetanu. |
9 | Vymažeme žáruvzdornou mísu a naplníme polovinou rýže. |
10 | Rozetřeme na ni drůbeží náplň, překryjeme druhou polovinou rýže a přiklopíme formu. |
11 | Hodinu prohříváme ve vodní lázni. |
12 | Očistíme játra, nakrájíme a ze všech stran rychle opečeme na másle. |
13 | Opečená nekrvavá játra osolíme. |
14 | Na hotovou rýži v míse upravíme opečená játra. |