Jednoduchý recept

Rýžový nákyp s droby a drůbežími játry

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 0 minut
Doba přípravy: 0 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (30%)
ID receptu: 8137
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 ks Cibule
200 g Játra kuřecí
500 g Kuřecí drůbky
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
350 g Rýže loupaná
3 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

140% Kalorie 2,763 kcal
Kilojoule 11 560kJ
86% Sacharidy 308 g
116% Tuky 87 g
52% Sodík 1 g
304% Bílkoviny 171 g

Rýžový nákyp s droby a drůbežími játry postup přípravy receptu:

1

Opereme a necháme okapat rýži.

2

Dáme do hrnce, osolíme a zalijeme množstvím vody, aby byla potopená.

3

Podusíme, aby byla měkká, ale ne sypká.

4

V 750ml vody uvaříme droby a vnitřnosti a necháme trochu vychladnout.

5

Droby vykostíme a s vnitřnostmi umeleme na masovém mlýnku.

6

Zpěníme nakrájenou cibuli na rozehřátém tuku, přidáme mleté droby, sůl, pepř a krátce prohřejeme.

7

Přidáme vejce a necháme zhoustnout za stálého míchání.

8

Odstavíme a vmícháme smetanu.

9

Vymažeme žáruvzdornou mísu a naplníme polovinou rýže.

10

Rozetřeme na ni drůbeží náplň, překryjeme druhou polovinou rýže a přiklopíme formu.

11

Hodinu prohříváme ve vodní lázni.

12

Očistíme játra, nakrájíme a ze všech stran rychle opečeme na másle.

13

Opečená nekrvavá játra osolíme.

14

Na hotovou rýži v míse upravíme opečená játra.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept