Vepřové plátky na kmíně s rýží - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové plátky na kmíně s rýží
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 8138 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Kmín drcený |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
350 g | Rýže loupaná |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kg | Vepřová kýta |
1 l | Voda pitná |
500 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 85g |
---|---|
Cholesterol | 169,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 197,5mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,9mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kmín drcený, Paprika mletá sladká, Rýže loupaná, Sůl, Vepřová kýta, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové plátky na kmíně s rýží postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, ochutíme solí a pepřem. Z obou stran posypeme mletým kmínem a obalíme v mouce. |
2 | V hrnci rozpálíme olej a maso po obou stranách orestujeme. |
3 | Poté vyjmeme, do hrnce vložíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mletou papriku, lžičku mouky a zalijeme horkým vývarem. Provaříme cca 10min, vložíme zpět maso a dusíme doměkka. |
4 | Mezitím uvaříme rýži podle návodu na obalu, slijeme, vmícháme lžíci olivového oleje. |
5 | Rýži rozdělíme na talíře, dozdobíme lístky petrželky a podáváme s plátky masa a omáčkou. |