Jednoduchý recept

Bažant na slanině

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 8139

Ingredience

150 g Anglická slanina
1 kg Bažant obecný
1 ks Cibule
250 ml Hovězí vývar základní
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Petržel - nať
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 679 kcal
Kilojoule 2 840kJ
1% Sacharidy 3 g
59% Tuky 44 g
32% Sodík 637 mg
112% Bílkoviny 63 g

Bažant na slanině postup přípravy receptu:

1

Očistíme bažanta, osolíme uvnitř i zvenčí, dovnitř dáme máslo promíchané s petrželkou.

2

Bažanta zabalíme do plátků slaniny a ovineme nití.

3

Masový vývar a nakrájenou cibuli zahřejeme a do základu dáme bažanta.

4

Přiklopíme pokličkou a půl hodiny pozvolna dusíme.

5

Poté odklopíme a do vyhřáté trouby dáme bažanta dopéct.

6

Během pečení podléváme vypečenou šťávou.

Poznámka

Podáváme bramborové krokety a brusinkový kompot.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept