Bažant na slanině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bažant na slanině
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 8139 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 g | Anglická slanina |
1 kg | Bažant obecný |
1 ks | Cibule |
250 ml | Hovězí vývar základní |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 209,0mg |
Draslík | 766,1mg |
Vláknina | 892,0mg |
Vitamín A | 456,9mg |
Vitamín B6 | 1,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Bažant obecný, Cibule, Hovězí vývar základní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bažant na slanině postup přípravy receptu:
1 | Očistíme bažanta, osolíme uvnitř i zvenčí, dovnitř dáme máslo promíchané s petrželkou. |
2 | Bažanta zabalíme do plátků slaniny a ovineme nití. |
3 | Masový vývar a nakrájenou cibuli zahřejeme a do základu dáme bažanta. |
4 | Přiklopíme pokličkou a půl hodiny pozvolna dusíme. |
5 | Poté odklopíme a do vyhřáté trouby dáme bažanta dopéct. |
6 | Během pečení podléváme vypečenou šťávou. |
Poznámka
Podáváme bramborové krokety a brusinkový kompot.