Kachna divoká pečená - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 0 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kachna divoká pečená
Celkový čas: | 0 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 8140 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Kachna mražená |
1 ks | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
150 ml | Víno červené |
200 g | Višně |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 300,0mg |
Draslík | 540,3mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 308,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Víno červené, Višně mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachna mražená, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kachna divoká pečená postup přípravy receptu:
1 | Kachnu osolíme zevnitř i zvenčí, opepříme a potřeme máslem. |
2 | Pečeme v předehřáté troubě 90 minut při 200 stupních. |
3 | Občas podléváme teplou vodou a vypečenou šťávou. |
4 | Upečenou kachnu nakrájíme na porce a dáme na teplo. |
5 | Do šťávy přilijeme červené víno a prohřejeme. |
6 | Můžeme kachnu ozdobit višněmi. |
7 | Šťávu podáváme zvlášť. |
8 | Kachnu podáváme s bramborovou kaší nebo s bramborovými krokety. |