Kančí kýta se šípkovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 0 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kančí kýta se šípkovou omáčkou
Celkový čas: | 0 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 8142 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 špetka | Cukr krupice |
1 ks | Jalovec |
1 ks | Kančí kýta |
2 polévková lžíce | Křen |
250 g | Marmeláda šípková |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
5 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
2 l | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 205g |
---|---|
Cholesterol | 13,0mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 42,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Cukr krupice, Křen, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Kančí kýta, Marmeláda šípková, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kančí kýta se šípkovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Z červeného vína, soli, pepře, bobulek jalovce, bobkového listu, česneku a cibule připravíme nálev, ve kterém uvaříme kančí kýtu doměkka. Ve vývaru necháme vychladnout. |
2 | Omáčku připravíme, že do šípkové zavařeniny přidáme smetanu, mouku, vývar z kýty a cukr. |
3 | Za stálého míchání uvaříme. |
4 | Kýtu nakrájíme na plátky, posypeme strouhaným křenem a se šípkovou omáčkou podáváme. |