Jednoduchý recept

Karbanátky zaječí

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 8146

Ingredience

100 g Anglická slanina
1 ks Cibule
100 g Játra zaječí
500 ml Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
1 špetka Tymián sušený
2 ks Vejce slepičí
100 ml Voda pitná
1 kg Zaječí maso
1 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

85% Kalorie 1,681 kcal
Kilojoule 7 033kJ
6% Sacharidy 23 g
195% Tuky 146 g
37% Sodík 740 mg
114% Bílkoviny 64 g

Karbanátky zaječí postup přípravy receptu:

1

Vykostíme ostrým nožem zajíce.

2

Umeleme zvěřinu a játra včetně cibule na masovém mlýnku.

3

Na malé kostičky nakrájíme slaninu a nakrájenou housku dáme změknout do vody.

4

Slaninu, vymačkanou housku, sůl, vejce, pepř a tymián smícháme se zvěřinou a játry.

5

Tvarujeme karbanátky, obalíme ve strouhance a po obou stranách osmahneme na rozehřátém oleji dozlatova.

Poznámka

Podáváme s citrónovou nebo houbovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept