Recept

Pudink ze zajíce a vepřového masa

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 8148

Ingredience

50 g Anglická slanina
1 ks Cibule
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
100 g Tuk
1 špetka Tymián sušený
1 ks Vejce slepičí
250 g Vepřové maso libové
150 ml Víno červené
250 g Zaječí maso

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 571 kcal
Kilojoule 2 387kJ
1% Sacharidy 5 g
59% Tuky 45 g
20% Sodík 405 mg
51% Bílkoviny 28 g

Pudink ze zajíce a vepřového masa postup přípravy receptu:

1

Vykostíme zajíce. Polovinu zajíce nakrájíme na kostičky.

2

Zbylé zaječí a cibuli dvakrát umeleme na masovém strojku.

3

Vepřové mleté maso osmahneme na části rozehřátého tuku, osolíme, opepříme, přidáme tymián a promícháme.

4

Smícháme víno, strouhanku a vejce spojíme s vychladlým ochuceným mletým masem.

5

Vymažeme formu zbylým tukema vysypeme strouhankou.

6

Do formy dáme vrstvu mletého masa, pak nakrájené maso a znovu vrstvu mletého masa.

7

Poklademe plátky slaniny a hodinu vaříme ve vodní lázni.

Poznámka

Podáváme teplé s bramborovými kroketami a brusinkovým kompotem, nebo studené obložené zeleninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept