Jednoduchý recept

Dušená vepřová krkovice se sušenými švestkami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 8149

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Ocet vinný
2 polévková lžíce Olej stolní
1 kávová lžička Oregano sušené
1 ks Paprikové lusky čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Pórek
1 špetka Sůl
600 g Vepřová krkovička
500 ml Voda pitná
1 hrst Švestky sušené

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 551 kcal
Kilojoule 2 303kJ
10% Sacharidy 37 g
48% Tuky 36 g
5% Sodík 100 mg
41% Bílkoviny 23 g

Dušená vepřová krkovice se sušenými švestkami postup přípravy receptu:

1

V kastrolu rozpálíme polovinu oleje a orestujeme na něm cca 10min na kostky nakrájené maso. Přidáme ocet a ještě krátce smažíme, dokud se tekutina neodpaří.

2

Maso vyjmeme, do hrnce vlijeme zbytek oleje, přidáme na kolečka nakrájený pórek, cibuli nakrájenou na kostičky a papriku na nudličky. Ochutíme solí, pepřem a oreganem. Restujeme cca 10min do změknutí.

3

Poté vrátíme do hrnce maso i se šťávou kterou pustilo, a zalijeme vodou. Osolíme, opepříme a na mírném ohni pod pokličkou dusíme cca 60min.

4

Nakonec přidáme rozpůlené švestky a dusíme dalších cca 30min.

5

Dozdobíme čerstvou bazalkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept