Zvěřinové krokety - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zvěřinové krokety
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 8150 |
Ingredience
30 g | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
500 ml | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Petržel - nať |
500 g | Srnčí maso pečené |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
50 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 846,9mg |
---|---|
Cholesterol | 269,3mg |
Draslík | 465,6mg |
Vláknina | 961,8mg |
Vitamín A | 211,9mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,2mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej stolní, Sůl, Vejce slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Srnčí maso pečené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zvěřinové krokety postup přípravy receptu:
1 | Na rozehřátý tuk přisypeme mouku a připravíme světlou jíšku. |
2 | Přiléváme mléko a za stálého míchání jíšku povaříme dohusta. |
3 | Nakrájené houby a petrželku podusíme na másle, přidáme do bešamelové omáčky. |
4 | Osolíme a opepříme mletou zvěřinu se žloutky. Zamícháme mouku a vytvoříme malé krokety, které obalujeme v mouce, rozšlehaném bílku a ve strouhance. |
5 | V oleji smažíme dozlatova. Podáváme s připravenou žampionovou omáčkou |
Poznámka
Ke zvěřinovým kroketám podáváme zeleninový salát.