Jednoduchý recept

Zvěřinové krokety

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 8150

Ingredience

30 g Máslo čerstvé
250 ml Mléko polotučné
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
500 ml Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Petržel - nať
500 g Srnčí maso pečené
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí
50 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

77% Kalorie 1,519 kcal
Kilojoule 6 355kJ
3% Sacharidy 11 g
187% Tuky 140 g
9% Sodík 185 mg
95% Bílkoviny 54 g

Zvěřinové krokety postup přípravy receptu:

1

Na rozehřátý tuk přisypeme mouku a připravíme světlou jíšku.

2

Přiléváme mléko a za stálého míchání jíšku povaříme dohusta.

3

Nakrájené houby a petrželku podusíme na másle, přidáme do bešamelové omáčky.

4

Osolíme a opepříme mletou zvěřinu se žloutky. Zamícháme mouku a vytvoříme malé krokety, které obalujeme v mouce, rozšlehaném bílku a ve strouhance.

5

V oleji smažíme dozlatova. Podáváme s připravenou žampionovou omáčkou

Poznámka

Ke zvěřinovým kroketám podáváme zeleninový salát.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept