Jednoduchý recept

Brambory na kyselo

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 0 minut
Doba přípravy: 0 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (30%)
ID receptu: 8155
Kategorie: Zelenina

Ingredience

1 ks Bobkový list
15 ks Brambory
1 ks Cibule
30 g Máslo čerstvé
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Ocet vinný
1 špetka Sůl
100 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

64% Kalorie 1,261 kcal
Kilojoule 5 275kJ
51% Sacharidy 184 g
62% Tuky 46 g
22% Sodík 437 mg
67% Bílkoviny 38 g

Brambory na kyselo postup přípravy receptu:

1

Oloupeme a na slabé plátky nakrájíme syrové brambory.

2

Dáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme sůl a bobkový list a do poloměkka uvaříme. Brambory musí být ponořené.

3

Zpěníme nakrájenou cibuli na másle, zasypeme moukou a připravíme světlou jíšku. Rozředíme malým množstvím vody a povaříme.

4

Smícháme s brambory a dovaříme v jíšce doměkka.

5

Zakysanou smetanu přidáme pro zjemnění.

6

Jeli třeba přidáme trochu octa.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept