Bramborák pečený v troubě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborák pečený v troubě
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 8157 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
500 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 špetka | Kmín celý |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
100 g | Vepřové škvarky |
500 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 61,3mg |
Draslík | 829,1mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 172,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 63,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Kmín celý, Sůl, Vejce slepičí, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Vepřové škvarky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborák pečený v troubě postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme, oloupeme a nastrouháme brambory. Zasypeme moukou, aby nezhnědly. Přidáme sůl, vejce, nakrájenou cibuli, česnek, pepř a kmín. Dobře promícháme. |
2 | Do vymazaného pekáče rozetřeme hmotu. Povrch pokapeme olejem a poklademe škvarky. |
3 | Ve vyhřáté troubě pečeme při 250 stupních. |
4 | Bramborák je hotový, když je na povrchu do zlatohněda upečený. |
5 | Krájíme na řezy a podáváme s kysaným zelím. |