Bramborové taštičky plněné zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové taštičky plněné zelím
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 8158 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 kg | Brambory vařené ve slupce |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
60 g | Máslo čerstvé |
400 g | Mouka pšeničná hrubá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
60 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
60 g | Tuk |
1 ks | Vejce slepičí |
3 polévková lžíce | Víno bílé |
2 l | Voda pitná |
0,5 ks | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 55g |
---|---|
Cholesterol | 93,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 70,7mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 33,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Cukr krupice, Strouhanka, Sůl, Tuk, Vejce slepičí, Víno bílé, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborové taštičky plněné zelím postup přípravy receptu:
1 | Uvařené a vychladlé brambory oloupeme a prolisujeme. |
2 | Přidáme vejce, mouku, sůl a vypracujeme těsto. |
3 | Očistíme a nakrouháme zelí. Tuk rozehřejeme, necháme zkaramelizovat cukr a přidáme zelí, sůl a pepř. Podlijeme a 20 minut pozvolna dusíme. Zalijeme vínem a necháme zcela vydusit. Až je zelí měkké, necháme vychladnout. |
4 | Vyválíme těsto na 0.5cm a nakrájíme na čtverce 8x8 cm. |
5 | Do středu každého čtverce dáme lžíci zelné náplně. Přeložíme a stiskneme pevně kraje. |
6 | Taštičky dáme do osolené vařící vody. Po 10 minutách vyplavou na povrch. Zcedíme a dáme na mísu. |
7 | Podáváme s osmaženou strouhankou na másle. |