Jednoduchý recept

Bramborové taštičky plněné zelím

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (30%)
ID receptu: 8158
Kategorie: Zelenina

Ingredience

1 kg Brambory vařené ve slupce
1 polévková lžíce Cukr krupice
60 g Máslo čerstvé
400 g Mouka pšeničná hrubá
1 špetka Pepř černý mletý
60 g Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
60 g Tuk
1 ks Vejce slepičí
3 polévková lžíce Víno bílé
2 l Voda pitná
0,5 ks Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 877 kcal
Kilojoule 3 669kJ
36% Sacharidy 130 g
41% Tuky 31 g
49% Sodík 984 mg
36% Bílkoviny 20 g

Bramborové taštičky plněné zelím postup přípravy receptu:

1

Uvařené a vychladlé brambory oloupeme a prolisujeme.

2

Přidáme vejce, mouku, sůl a vypracujeme těsto.

3

Očistíme a nakrouháme zelí. Tuk rozehřejeme, necháme zkaramelizovat cukr a přidáme zelí, sůl a pepř. Podlijeme a 20 minut pozvolna dusíme. Zalijeme vínem a necháme zcela vydusit. Až je zelí měkké, necháme vychladnout.

4

Vyválíme těsto na 0.5cm a nakrájíme na čtverce 8x8 cm.

5

Do středu každého čtverce dáme lžíci zelné náplně. Přeložíme a stiskneme pevně kraje.

6

Taštičky dáme do osolené vařící vody. Po 10 minutách vyplavou na povrch. Zcedíme a dáme na mísu.

7

Podáváme s osmaženou strouhankou na másle.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept