Hráškové rizoto - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hráškové rizoto
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 8162 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
100 g | Hrášek mražený |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
150 g | Rýže loupaná |
1 ks | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
40 g | Sýr Parmezán |
100 ml | Víno bílé |
500 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 87g |
---|---|
Cholesterol | 37,6mg |
Draslík | 497,1mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Hrášek mražený, Rýže loupaná, Šalotka, Sůl, Sýr Parmezán, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hráškové rizoto postup přípravy receptu:
1 | Vývar přivedeme k varu a udržujeme horký. |
2 | Česnek a cibuli oloupeme, nasekáme nadrobno a v pánvi na rozpáleném oleji a lžíci másla orestujeme až změkne. Přidáme rýži, ochutíme solí a ještě krátce orestujeme. |
3 | Podlijeme vínem a na mírném ohni mícháme, dokud se tekutina neodpaří. Přilijeme naběračku vývaru a necháme téměř odpařit. Stejným způsobem postupujeme dokud rýže není hotová. |
4 | Na závěr vmícháme zbytek másla, rozmražený hrášek a většinu nastrouhaného sýra. |
5 | Rozdělíme na talíře, posypeme zbylým parmazánem a podáváme. |