Jednoduchý recept

Kuřecí prsa s fazolkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 8164
Kategorie: Maso

Ingredience

1 stroužek Česnek
1 kávová lžička Citronová šťáva
200 g Fazolové lusky zelené
300 g Kuřecí prsa
1 špetka Majoránka
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
150 ml Vývar drůbeží
2 polévková lžíce Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 457 kcal
Kilojoule 1 912kJ
3% Sacharidy 9 g
31% Tuky 24 g
32% Sodík 634 mg
62% Bílkoviny 35 g

Kuřecí prsa s fazolkami postup přípravy receptu:

1

Fazolky omyjeme, vložíme do vody se špetkou soli a cca 5min povaříme. Scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

2

V pánvi rozehřejem lžíci másla a krátce na něm orestujeme nadrobno nasekaný česnek. Poté přisypeme fazolky a majoránku a restujeme ještě cca 4min. Uchováme teplé.

3

Maso omyjeme, osušíme, případně rozkrojíme na menší plátky. Z obou stran ochutíme solí a pepřem. V pánvi rozpálíme zbytek másla a maso po obou stranách osmahneme. Steaky vyjmeme a uchováme v teple s fazolkami.

4

Do pánve vlijeme vývar a vaříme dokud se tekutina neodpaří cca na polovinu množství. Mouku promícháme s trochou másla, přidáme k vývaru a mícháme dokud se máslo nerozpustí a omáčka nezhoustne. Ochutíme citronovou šťávou a vmícháme smetanu. Dochutíme solí a pepřem.

5

Maso podáváme s fazolkami, přelité smetanovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept