Zapečené kuřecí stehna s houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené kuřecí stehna s houbami
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 8165 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Balsamico ocet |
1 stroužek | Česnek |
2 ks | Kuřecí stehna |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
2 polévková lžíce | Tuk |
250 ml | Vývar drůbeží |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 197,0mg |
Draslík | 717,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,9mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Česnek, Kuřecí stehna, Špenát listový čerstvý, Sůl, Tuk, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené kuřecí stehna s houbami postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí stehna nejprve v kloubu rozřízneme na dvě části, ochutíme solí a pepřem. |
2 | V kastrůlku vhodném k zapékání rozpálíme tuk a maso nejprve kůží dolů zprudka osmahneme. Jakmile kůže zezlátne, opečeme z druhé strany. Vyjmeme a necháme odpočinout. |
3 | Mezitím do pánve přidáme očištěné, nakrájené žampiony, máslo, špetku soli a pepře a za stálého míchání podusíme. Zakápneme octem, přidáme na plátky nakrájený česnek a necháme odpařit téměř všechnu tekutinu. |
4 | Vrátíme zpět maso, kůží nahoru. Zalijeme vývarem tak, aby maso bylo jen zčásti ponořené. Nezakryté pečeme cca 45min v troubě předehřáté na 200C. |
5 | Po upečení maso vyjmeme a šťávu svaříme cca na polovinu množstí, až bude hustá. Přidáme špenát, necháme ho zvadnout, dochutíme solí a pepřem. |
6 | Podáváme např. s rýží. |