Jehněčí maso v alobalu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí maso v alobalu
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 8168 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
800 g | Jehněčí kýta |
1 špetka | Majoránka |
120 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 204,0mg |
---|---|
Cholesterol | 168,0mg |
Draslík | 593,4mg |
Vláknina | 72,9mg |
Vitamín A | 2,3mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 36,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Jehněčí kýta, Majoránka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí maso v alobalu postup přípravy receptu:
1 | Maso omyjeme, vykostíme a zbavíme loje. Nakrájíme je na větší kostky, vložíme do hrnce, osolíme, okořeníme a přilijeme rozpuštěné máslo smíchané s citronovou šťávou. Promícháme a necháme asi 2 hodiny uležet. |
2 | Alobal rozdělíme na čtverečky a do každého zabalíme asi 7 kousků masa. Vložíme do pekáče a pečeme ve středně horké troubě. |
3 | Podáváme na alobalu. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou smažené hranolky.