Skopová plec na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopová plec na víně
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 8169 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
60 g | Máslo čerstvé |
800 g | Skopová plec |
1 kávová lžička | Sůl |
4 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 18,0mg |
Draslík | 71,0mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Skopová plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skopová plec na víně postup přípravy receptu:
1 | Omytou skopovou plec nakrájíme na větší kousky, osolíme a po obou stranách opečeme v pekáčku na másle. |
2 | Maso dáme do trouby péci a podléváme malými dávkami vína. Vzniklou šťávou maso přeléváme. Pokud nám nestačí víno, podléváme trochou vody. |
3 | Podáváme s bramborovou kaší a salátem. |