Bílé fazole po bulharsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bílé fazole po bulharsku
Bílé fazole po bulharsku
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 8171 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
100 g | Cibule |
400 g | Fazole bílé |
100 g | Olej stolní |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
10 g | Petržel - nať |
200 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 65g |
---|---|
Cholesterol | 14,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 33g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Fazole bílé, Olej stolní, Paprika mletá sladká, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bílé fazole po bulharsku postup přípravy receptu:
1 | Fazole den předem namočíme. Druhý den je uvaříme v téže vodě. Když fazole vyplavou na povrch, vodu slijeme, zalijeme znovu horkou vodou a uvaříme doměkka. |
2 | Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a mírně osmahneme na oleji. Přidáme mletou papriku a vmícháme do fazolí. Nakonec přidáme rajčata nakrájená na kolečka a vše ještě povaříme. |
3 | Před podáváním vmícháme nasekanou petrželku. Podáváme s chlebem. |