Jednoduchý recept

Bramborový řízek

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 8173

Ingredience

800 g Brambory
200 g Cibule
1 špetka Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
150 g Sádlo škvařené
100 g Sýr Eidam cihla 40%
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 596 kcal
Kilojoule 2 493kJ
8% Sacharidy 30 g
61% Tuky 46 g
14% Sodík 277 mg
30% Bílkoviny 17 g

Bramborový řízek postup přípravy receptu:

1

Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě, scedíme a horké rozmačkáme.

2

Přidáme nakrájenou cibuli i s natí, nasekanou petrželku, vejce, sůl a pepř. Vypracujeme těsto.

3

Z těsta tvoříme karbanátky a smažíme je v pánvi na rozpáleném sádle.

4

Upečené řízky posypeme nastrouhaným sýrem.

Poznámka

Použijeme mladou cibulku s natí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept