Bramborový řízek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový řízek
Bramborový řízek
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 8173 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
800 g | Brambory |
200 g | Cibule |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
150 g | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
2 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 176,6mg |
Draslík | 964,8mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 156,1mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový řízek postup přípravy receptu:
1 | Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě, scedíme a horké rozmačkáme. |
2 | Přidáme nakrájenou cibuli i s natí, nasekanou petrželku, vejce, sůl a pepř. Vypracujeme těsto. |
3 | Z těsta tvoříme karbanátky a smažíme je v pánvi na rozpáleném sádle. |
4 | Upečené řízky posypeme nastrouhaným sýrem. |
Poznámka
Použijeme mladou cibulku s natí.