Houskové knedlíky vařené v ubrousku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Houskové knedlíky vařené v ubrousku
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 8174 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
75 g | Máslo čerstvé |
375 ml | Mléko polotučné |
100 g | Mouka pšeničná hrubá |
1 špetka | Sůl |
5 ks | Vejce slepičí |
10 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 1g |
Draslík | 596,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 94,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hrubá, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Houskové knedlíky vařené v ubrousku postup přípravy receptu:
1 | Na kostičky rozkrájíme housky a zalijeme mlékem. |
2 | Rozškvaříme na pánvi nakrájenou slaninu. |
3 | Změklé housky smícháme s rozehřátým máslem, vmícháme postupně žloutky, potom slaninu, mouku a sůl. |
4 | Promícháme těsto a vmícháme tuhý sníh. |
5 | Vzniklou hmotu dáme ve tvaru válečku do ubrousku, který svážeme nití tak, aby v něm mělo těsto ještě možnost zvětšit objem. |
6 | Dáme do vařící osolené vody a 45 minut vaříme. |
7 | Hotový knedlík vyndáme z ubrousku, nití nakrájíme na kolečka a teplý podáváme. |