Jednoduchý recept

Nákyp z housek s uzeninou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 8175

Ingredience

250 ml Mléko polotučné
1 špetka Muškátový květ
100 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej rostlinný
200 g Salám měkký
5 polévková lžíce Smetana 16% (pochoutková)
3 polévková lžíce Strouhanka
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí
4 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 600 kcal
Kilojoule 2 509kJ
10% Sacharidy 38 g
54% Tuky 41 g
38% Sodík 759 mg
36% Bílkoviny 20 g

Nákyp z housek s uzeninou postup přípravy receptu:

1

Na kostičky nakrájíme housky, zalijeme mlékem a promícháme. Utřeme do pěny máslo a vmícháme postupně žloutky, sůl, housky, strouhanku, muškátový květ a uzeninu.

2

Promícháme se smetanou a vmícháme nakonec ušlehaný sníh.

3

Olejem vymažeme pekáč a vysypeme strouhankou.

4

Naplníme hmotou a 40 minut pečeme v předehřáté troubě při 180 stupních.

5

Nákyp je hotový, když se nelepí na špejli a povrch je dozlatova upečený.

Poznámka

Podáváme teplý se zeleninovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept