Nákyp z housek s uzeninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nákyp z housek s uzeninou
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 8175 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
100 g | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
1 špetka | Muškátový květ |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
200 g | Salám měkký |
5 polévková lžíce | Smetana 16% (pochoutková) |
3 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
4 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 253,8mg |
Draslík | 206,1mg |
Vláknina | 365,1mg |
Vitamín A | 212,5mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový květ, Olej rostlinný, Salám měkký, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Smetana 16% (pochoutková), Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nákyp z housek s uzeninou postup přípravy receptu:
1 | Na kostičky nakrájíme housky, zalijeme mlékem a promícháme. Utřeme do pěny máslo a vmícháme postupně žloutky, sůl, housky, strouhanku, muškátový květ a uzeninu. |
2 | Promícháme se smetanou a vmícháme nakonec ušlehaný sníh. |
3 | Olejem vymažeme pekáč a vysypeme strouhankou. |
4 | Naplníme hmotou a 40 minut pečeme v předehřáté troubě při 180 stupních. |
5 | Nákyp je hotový, když se nelepí na špejli a povrch je dozlatova upečený. |
Poznámka
Podáváme teplý se zeleninovým salátem.