Zapékaná mrkev - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékaná mrkev
Zapékaná mrkev
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 8176 |
Ingredience
80 g | Máslo čerstvé |
3 dl | Mléko polotučné |
800 g | Mrkev kořen |
80 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
200 g | Tvaroh tvrdý |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 276,8mg |
Draslík | 97,7mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mrkev kořen, Tvaroh tvrdý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékaná mrkev postup přípravy receptu:
1 | Mrkev očistíme, omyjeme, nastrouháme a osolíme. Podlijeme trochou vody a dusíme do poloměkka. |
2 | Vejce rozšleháme v mléce, smícháme se strouhankou, nastrouhaným tvarohem a smícháme s mrkví. Vložíme do máslem vymazaného pekáče a v předem vyhřáté troubě pečeme asi 30 minut. |
3 | Podáváme s chlebem. |