Tvarohový knedlík se šunkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tvarohový knedlík se šunkou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 8178 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
50 g | Máslo čerstvé |
8 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
6 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
200 g | Šunka dušená |
500 g | Tvaroh měkký - nízkotučný |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 2g |
Draslík | 886,4mg |
Vláknina | 768,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 3,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 103,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Tvaroh měkký - nízkotučný, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá, Smetana 12% (konzumní), Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tvarohový knedlík se šunkou postup přípravy receptu:
1 | Tvaroh, máslo a žloutky našleháme. |
2 | Osolíme,přidáme smetanu, mouku a ušlehaný tuhý sníh. |
3 | Rozprostřeme ubrousek na hluboký talíř. |
4 | Vymažeme důkladně vyhloubenou část rozehřátým máslem a naplníme třetinou hmoty. |
5 | Posypeme polovinou šunky a naplníme zbývající hmotou. |
6 | Ubrousek volně svážeme, aby těsto mohlo zvětšit objem. |
7 | Ponoříme do vařící slané vody a vaříme 60 minut. |
8 | Rozvážeme ubrousek, knedlík dáme na talíř, posypeme zbylou šunkou a přelijeme máslem dle chuťi. |
9 | Podáváme se špenátem nebo jinou dušenou zeleninou. |