Salát ze špenátu a rajčat - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 24 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát ze špenátu a rajčat
Celkový čas: | 24 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 4 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 8179 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
500 g | Rajčata |
500 g | Špenát listový čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 124,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 51,0mg |
Vitamín E | 3,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej stolní, Rajčata, Špenát listový čerstvý, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát ze špenátu a rajčat postup přípravy receptu:
1 | Špenát dobře omyjeme, necháme odkapat a spaříme jej v horké vodě asi 4 minuty. Potom špenát prudce zchladíme ve studené vodě, aby si zachoval barvu. Po odkapání jej osolíme, pokapeme olejem a octem a urovnáme na mísu. |
2 | Přidáme na čtvrtky nakrájená rajčata, osolíme a nakonec přidáme na kolečka nakrájená vejce uvařená natvrdo. |
3 | Podáváme k pečeným masům. |