Zdravý recept

Brambory zapečené s mletým masem a lečem

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Brambory zapečené s mletým masem a lečem 5 1
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 818
Kategorie: Zelenina

Ingredience

1000 g Brambory
1 ks Cibule
400 g Lečo sterilované
500 g Maso mleté - mix
2 dl Mléko polotučné
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
100 g Sýr Eidam cihla 30%
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 335 kcal
Kilojoule 1 401kJ
6% Sacharidy 22 g
27% Tuky 20 g
8% Sodík 154 mg
32% Bílkoviny 18 g
Brambory zapečené s mletým masem a lečem

Brambory zapečené s mletým masem a lečem postup přípravy receptu:

1

Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostičky.

2

Na pánvi osmahneme cibulku, přidáme mleté maso, sůl a sladkou paprikou. Dusíme asi 20 minut. Potom přidáme lečo a vaříme ještě asi 5 minut.

3

Ve velké míse smícháme směs s bramborami a dáme do vymazaného vyššího pekáčku zapéci do trouby. Zapékáme asi 15 minut.

4

Vejce rozšleháme v mléce, přidáme nastrouhaný sýr a zalijeme pekáček. Zapékáme dalších 15-20 minut.

Poznámka

Mléko můžeme nahradit smetanou pro jemnější chuť. Podáváme posypané petrželkou a jako příloha se hodí například rajčatový salát.

Komentáře a hodnocení

 
kvetush
Brambory zapečené s mletým masem a lečem
Recept jsem vyzkoušela a chutnal skvěle. Je snadný a připravuje se ze snadno dostupných surovin. Brambory, cibuli jsem použila ze zahrádky a lečo jsem měla zavařené také z vlastních surovin. Brambory jsem si ve slupce uvařila den předem, lépe se potom krájí. Místo Eidamu jsem použila sýr Gouda 48%, jsme na něj zvyklí. Doporučuji všem a přeji dobrou chuť.blink

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept