Bosenská proja - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bosenská proja
Bosenská proja
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 8183 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
70 g | Máslo čerstvé |
1 dl | Mléko kefírové |
200 g | Mouka kukuřičná |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 82,0mg |
Draslík | 41,3mg |
Vláknina | 760,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko kefírové, Mouka kukuřičná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bosenská proja postup přípravy receptu:
1 | Vejce dobře rozšleháme, přidáme polovinu rozpuštěného másla, kyselé mléko, osolíme a vmícháme kukuřičnou mouku. |
2 | Plech vymažeme máslem a rozválíme na něm tenkou vrstvu těsta. Přelijeme horkým máslem a dáme péci na 30 minut do vyhřáté trouby. |