Ovocné máslo - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ovocné máslo
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 8187 |
Kategorie: | Oblohy |
Ingredience
100 g | Džem rybízový |
100 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 60g |
---|---|
Cholesterol | 120,0mg |
Draslík | 0,0mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 110,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Džem rybízový, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ovocné máslo postup přípravy receptu:
1 | V misce třeme máslo, až bude vláčné. Přilijeme studenou vodu a třeme tak dlouho, až máslo zpění a zbělá. |
2 | Potom pomalu vmícháme rybízový džem (nebo kompot) a pomocí alobalu formujeme do ruliček. |
3 | Máslo necháme ztuhnout v chladničce. Podáváme ke studené zvěřině nebo jako ozdobu ke studenému ovoci. |