Brukev v bílé omáčce s koprem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 0 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brukev v bílé omáčce s koprem
Celkový čas: | 0 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 8196 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
5 ks | Kedlubna |
2 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
250 ml | Mléko polotučné |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Sůl |
40 g | Tuk |
4 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 76,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 29g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 167,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kedlubna, Kopr čerstvý, Sůl, Tuk, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brukev v bílé omáčce s koprem postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme a na kostičky nakrájíme brukve, vložíme do pekáče, podlijeme vodou a osolíme. |
2 | Připravíme z tuku a mouky světlou jíšku, zředíme ji a povaříme s mlékem. |
3 | Spojíme měkké brukve s povařenou jíškou a promícháme s kysanou smetanou. |
4 | Do hotového pokrmu zamícháme polovinu kopru a druhou polovinou kopru posypeme brukev až na talíři. |
5 | Podáváme k vařenému hovězímu masu s brambory. |