Červené zelí dušené na slanině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Červené zelí dušené na slanině
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 8197 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
6 kostka | Cukr kostkový |
1 špetka | Hřebíček |
3 polévková lžíce | Ocet vinný |
1 špetka | Pepř bílý |
1 kávová lžička | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
1 kg | Zelí hlávkové červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 17,0mg |
Draslík | 661,4mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 142,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Hřebíček, Ocet vinný, Pepř bílý, Sůl, Voda pitná, Zelí hlávkové červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr kostkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Červené zelí dušené na slanině postup přípravy receptu:
1 | Červené zelí nakrouháme, podlijeme vodou a přidáme sůl a ocet. |
2 | Na povrch zelí položíme kostky cukru, aby se pomalu rozpouštěly a nezkaramelizovaly. |
3 | Přikryjeme hrnec a dusíme 25 minut na mírném ohni, dokud není zelí měkké a voda vyvařená. |
4 | Vyškvaříme kostičky slaniny na pánvi a vmícháme do zelí. |
5 | Ochutíme pepřem a hřebíčkem a prohřejeme 5 minut. |
Poznámka
Podáváme k pečené huse nebo k pečenému vepřovému masu. Jako přílohu doporučujeme houskové knedlíky vařené v ubrousku.