Jednoduchý recept

Červené zelí dušené na slanině

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 8197

Ingredience

100 g Anglická slanina
6 kostka Cukr kostkový
1 špetka Hřebíček
3 polévková lžíce Ocet vinný
1 špetka Pepř bílý
1 kávová lžička Sůl
500 ml Voda pitná
1 kg Zelí hlávkové červené

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 250 kcal
Kilojoule 1 046kJ
9% Sacharidy 34 g
16% Tuky 12 g
24% Sodík 475 mg
12% Bílkoviny 6 g

Červené zelí dušené na slanině postup přípravy receptu:

1

Červené zelí nakrouháme, podlijeme vodou a přidáme sůl a ocet.

2

Na povrch zelí položíme kostky cukru, aby se pomalu rozpouštěly a nezkaramelizovaly.

3

Přikryjeme hrnec a dusíme 25 minut na mírném ohni, dokud není zelí měkké a voda vyvařená.

4

Vyškvaříme kostičky slaniny na pánvi a vmícháme do zelí.

5

Ochutíme pepřem a hřebíčkem a prohřejeme 5 minut.

Poznámka

Podáváme k pečené huse nebo k pečenému vepřovému masu. Jako přílohu doporučujeme houskové knedlíky vařené v ubrousku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept