Jednoduchý recept

Podkrkonošský hubník

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 820
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
100 g Houby sušené
1 špetka Majoránka
10 ml Mléko polotučné
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
40 g Tuk
4 ks Vejce slepičí
6 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 496 kcal
Kilojoule 2 076kJ
16% Sacharidy 59 g
25% Tuky 19 g
8% Sodík 159 mg
42% Bílkoviny 23 g

Podkrkonošský hubník postup přípravy receptu:

1

Sušené houby namočíme na několik hodin do studené vody. Pak je v osolené vodě uvaříme, scedíme a nadrobno nakrájíme.

2

Žemle rozkrájíme na kostky, zalijeme mlékem, posypeme krupicí a přidáme vejce. Vše zlehka zamícháme. Dle potřeby přidáme vodu, ve které se houby vařily.

3

Nadrobno nasekanou cibuli necháme zpěnit na části tuku, poté přidáme houby, rozetřený česnek, sůl a majoránku. Krátce osmažíme a přidáme k žemlím. Na závěr okořeníme mletým pepřem, promícháme a dáme do vymaštěné ohnivzdorné mísy. Upečeme ve vyhřáté troubě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept