Podkrkonošský hubník - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Podkrkonošský hubník
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 820 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
100 g | Houby sušené |
1 špetka | Majoránka |
10 ml | Mléko polotučné |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
40 g | Tuk |
4 ks | Vejce slepičí |
6 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 255,1mg |
Draslík | 867,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 285,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,6mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Majoránka, Sůl, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby sušené, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Podkrkonošský hubník postup přípravy receptu:
1 | Sušené houby namočíme na několik hodin do studené vody. Pak je v osolené vodě uvaříme, scedíme a nadrobno nakrájíme. |
2 | Žemle rozkrájíme na kostky, zalijeme mlékem, posypeme krupicí a přidáme vejce. Vše zlehka zamícháme. Dle potřeby přidáme vodu, ve které se houby vařily. |
3 | Nadrobno nasekanou cibuli necháme zpěnit na části tuku, poté přidáme houby, rozetřený česnek, sůl a majoránku. Krátce osmažíme a přidáme k žemlím. Na závěr okořeníme mletým pepřem, promícháme a dáme do vymaštěné ohnivzdorné mísy. Upečeme ve vyhřáté troubě. |