Dýně v koprové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 0 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dýně v koprové omáčce
Celkový čas: | 0 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 8202 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1,5 kg | Dýně |
3 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce | Ocet vinný |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
30 g | Tuk |
100 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 105g |
---|---|
Cholesterol | 80,5mg |
Draslík | 6g |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 161,5mg |
Vitamín E | 17,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Dýně, Kopr čerstvý, Ocet vinný, Paprika mletá sladká, Rajčata, Sůl, Tuk, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dýně v koprové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Na kostky nakrájíme dýni, smícháme se solí a octem a necháme krátce uležet. |
2 | Dýni scedíme a vložíme do hlubšího hrnce, zalijeme trochou vody, přidáme rozčtvrcené rajče a dusíme pozvolna. |
3 | Připravíme světlou jíšku z tuku a mouky. |
4 | Osolíme a vmícháme kopr. Rozředíme jíšku vodou a povaříme dohusta. |
5 | Zjemníme zakysanou smetanou, do které přimícháme papriku. |
6 | Nakonec promícháme s měkkou dýní a okořeníme dle chuťi. |
7 | Dýni dusíme krátce, rychle se rozvaří a je brzy měkká. |