Zadělávané okurky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zadělávané okurky
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 8204 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
0,5 polévková lžíce | Cukr krupice |
50 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 ks | Okurka salátová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
5 polévková lžíce | Voda pitná |
200 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 163,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,8mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 58,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Okurka salátová, Sůl, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zadělávané okurky postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme okurky, vydlabeme vnitřek se semeny a nakrájíme na kostky. |
2 | 15 minut na másle dusíme, musí být sklovité a měkké. |
3 | Přilijeme dle potřeby vodu nebo vývar. |
4 | Opepříme, osolíme a přidáme cukr. |
5 | Smícháme hladkou mouku se zakysanou smetanou, přidáme k okurkám a povaříme. |
6 | Citrónovou šťávou dochutíme dle potřeby. |
7 | Doporučujeme k mletým masům. |