Šťovík ve smetanové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šťovík ve smetanové omáčce
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 8209 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
30 g | Anglická slanina |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
500 g | Šťovík |
1 špetka | Sůl |
30 g | Tuk |
200 ml | Voda pitná |
5 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 16,5mg |
Draslík | 514,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 53,4mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 60,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Sůl, Tuk, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Šťovík mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šťovík ve smetanové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme a nasekáme šťovík. |
2 | Světlou jíšku připravíme z tuku a mouky, přidáme šťovík, promícháme. Zalijeme malým množstvím vody a chvíli provaříme. |
3 | Nakrájíme slaninu a vyškvaříme. |
4 | Přidáme k šťovíku, osolíme a zjemníme zakysanou smetanou. |
Poznámka
Doporučujeme k vařenému hovězímu masu.