Flíčky se zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 0 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Flíčky se zelím
Celkový čas: | 0 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 8212 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
300 g | Těstoviny flíčky |
400 ml | Voda pitná |
1 ks | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 238g |
---|---|
Cholesterol | 97,0mg |
Draslík | 20,8mg |
Vláknina | 209,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Těstoviny flíčky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Flíčky se zelím postup přípravy receptu:
1 | Uvaříme flíčky a zcedíme. |
2 | Rozdělíme na čtvrtky zelí a odstraníme vnější poškozené listy a košťál. |
3 | Nakrájíme nadrobno zelí a dáme na rozehřáté sádlo. Dobře promícháme a osolíme. |
4 | Přikryté upravujeme krátce na velmi mírném ohni, až pustí šťávu. Zelí se velmi snadno připálí. |
5 | Přidáme k zelí cukr, malé množství vody a doměkka dusíme. |
6 | Zelí lehce při této úpravě zhnědne. |
7 | K vydušenému zelí přidáme zcezené flíčky, přidáme mletý pepř, promícháme a prohřejeme. |