Zelí v rajčatové omáčce, dušené - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 0 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelí v rajčatové omáčce, dušené
Celkový čas: | 0 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 8214 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
6 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 ks | Paprika zelená |
500 ml | Rajčatová šťáva |
1 špetka | Sůl |
30 g | Tuk |
1 ks | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 47g |
---|---|
Cholesterol | 28,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 221,2mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Paprika zelená, Sůl, Tuk, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Rajčatová šťáva mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelí v rajčatové omáčce, dušené postup přípravy receptu:
1 | Nakrouháme zelí, zalijeme rajčatovou šťávou a dusíme přiklopené pokličkou. |
2 | Přidáme nakrájenou očištěnou papriku, kterou jsme zbavili semínek. |
3 | Zpěníme na tuku nakrájenou cibuli, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku. |
4 | Rozředíme ji vodou, povaříme a přidáme k zelí. |
5 | Ochutíme česnekem rozetřeným se solí. |
6 | Podáváme k mletým masům a vepřové pečeni. |