Jednoduchý recept

Vdolky s povidly

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 8216
Kategorie: Koblihy, vdolky

Ingredience

50 g Cukr krupice
1 polévková lžíce Cukr moučkový
20 g Droždí
50 g Máslo čerstvé
500 ml Mléko polotučné
500 g Mouka polohrubá
250 ml Olej stolní
100 g Povidla švestková
0,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

67% Kalorie 1,320 kcal
Kilojoule 5 521kJ
36% Sacharidy 129 g
108% Tuky 81 g
14% Sodík 286 mg
40% Bílkoviny 22 g

Vdolky s povidly postup přípravy receptu:

1

Do mísy prosijeme mouku a uděláme uprostřed důlek.

2

Smícháme 4 polévkové lžíce s droždím a 2 lžičkami cukru. Vlijeme do důlku. Přikryjeme a necháme vzejít kvásek.

3

Přidáme zbylé mléko a cukr, máslo a rozšlehané žloutky v mléce. Osolíme a vypracujeme řidší těsto.

4

Ušleháme z bílků sníh a vmícháme do těsta. Přikryjeme mísu utěrkou a necháme těsto vykynout.

5

Na lívanečník vlijeme do každého otvoru lžíci oleje.

6

Vlijeme těsto a vdolky smažíme dozlatova po obou stranách. Na ubrousku necháme okapat.

7

Hotové vdolky potřeme povidly.

8

Teplé posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept