Vdolky s povidly - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vdolky s povidly
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 8216 |
Kategorie: | Koblihy, vdolky |
Ingredience
50 g | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Cukr moučkový |
20 g | Droždí |
50 g | Máslo čerstvé |
500 ml | Mléko polotučné |
500 g | Mouka polohrubá |
250 ml | Olej stolní |
100 g | Povidla švestková |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 108g |
---|---|
Cholesterol | 247,6mg |
Draslík | 279,2mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 216,3mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Droždí, Olej stolní, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Povidla švestková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vdolky s povidly postup přípravy receptu:
1 | Do mísy prosijeme mouku a uděláme uprostřed důlek. |
2 | Smícháme 4 polévkové lžíce s droždím a 2 lžičkami cukru. Vlijeme do důlku. Přikryjeme a necháme vzejít kvásek. |
3 | Přidáme zbylé mléko a cukr, máslo a rozšlehané žloutky v mléce. Osolíme a vypracujeme řidší těsto. |
4 | Ušleháme z bílků sníh a vmícháme do těsta. Přikryjeme mísu utěrkou a necháme těsto vykynout. |
5 | Na lívanečník vlijeme do každého otvoru lžíci oleje. |
6 | Vlijeme těsto a vdolky smažíme dozlatova po obou stranách. Na ubrousku necháme okapat. |
7 | Hotové vdolky potřeme povidly. |
8 | Teplé posypeme moučkovým cukrem a podáváme. |