Smažené bedly - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené bedly
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 822 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
4 ks | Bedly čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
100 ml | Tuk |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
14% Kalorie 282 kcal
Kilojoule 1 178kJ
1% Sacharidy 3 g
37% Tuky 28 g
8% Sodík 152 mg
8% Bílkoviny 5 g
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 146,4mg |
Draslík | 41,2mg |
Vláknina | 143,1mg |
Vitamín A | 141,2mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Strouhanka, Sůl, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bedly čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažené bedly postup přípravy receptu:
1 | Bedly očistíme a zbavíme nožek. |
2 | Hlavičky obalíme v mouce, v rozšlehaných osolených vejcích a strouhance. Smažíme zvolna v rozehřátém tuku z obou stran tak, aby byly houby pořádně propečené. |